top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'Denswil geldt al enige tijd als potentiële kandidaat om de defensie van Suriname te versterken'Mei 12, 2023Er is een gigantische pot van spelers die voor het nationale elftal van Suriname uit kunnen komen, maar welke (huidige) speler zal uiteindelijk deel uitmaken van het elftal waarmee Natio zich voor het eerst in de geschiedenis voor een WK zal kwalificeren?
Maar voordat het zover is zal uiterlijk 16 mei 2023 bekend moeten worden gemaakt welke spelers mogen hopen op een plekje binnen de selectie van 23 spelers die via de Prelims zal gaan strijden om kwalificatie voor de CONCACAF Gold Cup af te kunnen dwingen.In de tussentijd hebben wij na een gedegen analyse een lijst van potentiële nieuwe versterkingen buiten de Surinaamse voetbalbond om, samengesteld die zouden kunnen debuteren in deze selectie. In aanloop daarvan zullen wij geregeld een korte analyse van één of meerdere spelers van dat lijstje delen op onze Social media-kanalen en in onze komende uitzendingen bespreekbaar maken.


Dit keer hebben wij het oog laten vallen op een speler waarvan er al geregeld beelden zijn opgedoken waar hij trots en dansend de Surinaamse vlag zijn afkomst toont. Namelijk de in Zaandam (Nederland) geboren, Stefano Denswil.Naam: Stefano Denswil

Geboortedatum: 7 mei 1993

Geboorteplaats: Zaandam, Nederland

Leeftijd: 29 jaar

Lengte: 1,88 m

Positie: Verdediger-centraal

Voet: Links

Korte geschiedenis

Denswil begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub Hellas Sport in Zaandam, voordat hij in 2001 overstapte naar Ajax. Als 18-jarige kwam hij in seizoen 2012-2013 terecht bij de hoofdmacht van Ajax onder Frank de Boer.

Zijn Europees debuut kwam in seizoen 2013/2014 in de groepsfase van de UEFA Champions League, waar met 0-4 werd verloren van Barcelona.

In januari 2015 stapte Stefano met een contract van 3,5 jaar over naar het Belgische Club Brugge. Op 6 juli 2019 tekende Denswil een 3-jarig contract met Bologna, met optie voor nog een jaar. In januari 2021 keerde Denswil op huurbasis terug naar Club Brugge voor de rest van het seizoen, waarna hij aan het einde van de competitie werd uitgeleend aan Trabzonspor. Aan het einde van dat seizoen tekende Stefano een 3-jarig contract met Trabzonspor.Internationaal heeft hij gespeeld voor Oranje U17 en de U19 ploeg.

Sterke punten Kracht, goede reflex, kopsterk, goed loopvermogen, goede pass over de lange afstand, goed spelinzicht, zeer atletisch.Videobeelden van Stefano DenswilVergeet niet te abonneren 🔔450 weergaven0 opmerkingen
bottom of page