top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'De naam van Riedewald duikt ook nu op als potentiële versterking voor Suriname'Mei 11, 2023Er is een gigantische pot van spelers die voor het nationale elftal van Suriname uit kunnen komen, maar welke (huidige) speler zal uiteindelijk deel uitmaken van het elftal waarmee Natio zich voor het eerst in de geschiedenis voor een WK zal kwalificeren?

Maar voordat het zover is zal uiterlijk 16 mei 2023 bekend moeten worden gemaakt welke spelers mogen hopen op een plekje binnen de selectie van 23 spelers die via de Prelims zal gaan strijden om kwalificatie voor de CONCACAF Gold Cup af te kunnen dwingen.In de tussentijd hebben wij na een gedegen analyse een lijst van potentiële nieuwe versterkingen samengesteld die zouden kunnen debuteren in deze selectie. In aanloop daarvan zullen wij geregeld een korte analyse van één of meerdere spelers van dat lijstje delen op onze Social media-kanalen en in onze komende uitzendingen bespreekbaar maken.


Dit keer hebben wij het oog laten vallen op de in Haarlem (Nederland) geboren, Surinaams-Indisch afkomstige, Jaïro Riedewald.

Naam: Jaïro Jocquim Riedewald

Geboortedatum: 9 september 1996

Geboorteplaats: Haarlem, Nederland

Leeftijd: 26 jaar

Lengte: 1,82 m

Positie: Middenveld - Links (Rechts)

Voet: Links (Rechts)Korte geschiedenis

Riedewald kwam als 10-jarige in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Hij doorliep daar de jeugdelftallen en speelde o.a. samen met spelers als Queensy Menig en Abdelhak Nouri. Hij was altijd een van de betere spelers van zijn lichting en speelde daardoor vaak in hogere elftallen.


In seizoen 2013/14 viel Riedewald op 17-jarige leeftijd in de slotminuten in voor de hoofdmacht van Ajax in de bekerwedstrijd tegen V.V. IJsselmeervogels. Drie dagen speelde hij zijn eerste wedstrijd in de eredivisie. In de 80-ste minuut viel hij in en met twee doelpunten boog hij de 0-1 achterstand (tegen Roda JC) om in een 2-1 voorsprong. Hiermee werd hij de jongste speler die in zijn debuut scoorde voor de hoofdmacht van Ajax, zelfs boven o.a. Marco van Basten. Riedewald werd daarna basisspeler, en dat al op 19-jarige leeftijd.

Hij debuteerde in 2015 in het Nederlands voetbalelftal. Tot meer dan 3 interlands kwam het echter niet. Ook genoot hij in datzelfde jaar aan de zijde van Clarence Seedorf en Edgar Davids in het benefietduel met de Suriprofs tegen Jong Ajax.
In februari 2016 raakte hij in de klassieker tegen Feyenoord geblesseerd. Achteraf bleek dat hij zijn enkel had gebroken. Drie maanden later maakte hij zijn rentree in de eredivisie. Jaïro maakte zijn eerste Europa League doelpunt tegen Panathinaikos in de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Frank de Boer was ondertussen vertrokken naar Crystal Palace en onder Peter Bosz moest Jaïro op het middenveld spelen. Uiteindelijk verloor hij zijn basisplaats.


Frank de Boer liet hem overkomen naar Crystal palace, maar toen Frank daar werd ontslagen, kreeg hij steeds minder speeltijd. Desondanks werd zijn contract toch verlengd.

Momenteel wordt Riedewald voornamelijk als invaller gebruikt.

Sterke punten Jaïro Riedewald is een complete voetballer die nauwelijks zwakke punten kent. Hij is snel, fysiek sterk, technisch zeer goed, moeilijk van de bal af te krijgen, heeft een zeer goede reflex, veel voetbalintelligentie, een enorm loopvermogen en een verwoestend schot.Videobeelden van Riedewald:

Jairo Riedewald Skill, Goal, and Assist (Pemain Keturunan Indonesia di Eropa) #4


Jairo Riedewald - The Real Slim Shady 🇳🇱Vergeet niet te abonneren 🔔955 weergaven0 opmerkingen
bottom of page