top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

"De keuze voor Curaçao was niet erg lastig’’April 12 , 2022‘Natio’ bondscoach Stanley Menzo gaf in een eerder stadium al aan dat hij met zijn selectie graag tegen het nationale voetbalelftal van Curaçao had willen oefenen, maar vanwege de Nations League dat over iets minder dan twee maanden van start gaat werd uiteindelijk besloten om daar vanaf te zien.


Een confrontatie met Los Azules (bijnaam Curaçaos voetbalelftal) had vanuit het historisch oogpunt en klimaat technisch wel een leuk affiche geweest. Ook vanwege de aanwezige Surinaamse bloedlijn die door de selectie van De Blauwen te bespeuren valt.

Onder meer Kenji Gorré en Jarchinio Antonia hebben zowel Curaçaose als Surinaamse roots, maar ook Darryl Lachman had momenteel in het shirt van ‘Natio’ in plaats van dat van Curaçao te bewonderen kunnen zijn.


In de periode dat Lachman in Nederland voor FC Twente uitkwam, werd hij (vooruitlopend op een positief resultaat in de wettelijke toestemming) door Suriname benaderd voor een oefentrip. Echter kreeg hij geen toestemming voor zijn club voor de eerste officieuze wedstrijd. Kwam de wet er wel doorheen dan moesten de clubs – op basis van de reglementen van de Wereldvoetbalbond FIFA – de spelers wel vrijgeven voor WK-kwalificatieduels.

Lachman kwam in zijn jongere jaren nog uit voor de jeugdelftallen namens Nederland, maar de keuze voor Curaçao was volgens hem niet erg lastig.
‘’Ik had al snel het idee dat ik het (Nederlands elftal, red.) niet zou halen. Ik maak liever het eiland trots dan dat ik misschien twee interlands voor Nederland speel, aldus Lachman in 2015 tijdens een interview met De Volkskrant’’.


Nations League 2022/23

Voor Curaçao wordt het een weerzien met voormalig bondscoach Remko Bicentini nu het elftal in groep C van League A is ingedeeld met Honduras en Canada, waar Bicentini bij laatstgenoemde assistent bondscoach is.


De eerste wedstrijden worden in de periode 2 t/m 14 juni 2022 afgewerkt en de return wedstrijden zijn in maart 2023.

446 weergaven0 opmerkingen
bottom of page