top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

De formatie waarmee Suriname de volledige linkerflank van Canada lamlegt


Juni 7, 2021

Jonathan David (Lille OSC), Cyle Larin (Beşiktaş JK), Theo Corbeanu (Wolverhampton Wanderers FC), maar het is vooral de pijlsnelle Alphonso Davies van Bayern München waar Suriname het meeste gevaar van kan verwachten.


De carrière van de in een vluchtelingenkamp, Buduburam, Ghana geboren Canadees gaat als een komeet. De zoon van Liberiaanse ouders heeft een moeilijke en lange weg afgelegd, waar onder meer de burgeroorlog in Liberia ervoor heeft gezorgd dat er tussen 1986 en 2003 meer dan één miljoen mensen het land uit zijn gevlucht waaronder de ouders van Alphonso Davies.

Alphonso werd geboren in de periode dat zijn ouders op de vlucht waren.

Zij maakten later nog kenbaar dat zij een periode hebben gekend dat er over lijken moest worden geklommen om aan voedsel te komen.


‘’Ik ben mijn ouders enorm dankbaar dat zij de familie in een veilig land hebben kunnen onderbrengen.’’ Als mijn ouders nooit het lef zouden hebben gehad om weg te gaan uit Afrika, ‘’zou ik nooit een profvoetballer zijn geworden.’’ Aldus Davies.


Met drie doelpunten uit drie WK Kwalificatie wedstrijden heeft Alphonso Davies laten zien aanvallend ook van enorme waarde te kunnen zijn, al heeft de confrontatie van twee jaar terug met Sergiño Dest zijn zwakte blootgelegd daar hij door Dest compleet zoek werd gespeeld.


Dean Gorré zou er dan ook verstandig aan doen om Damil Dankerlui in een 4-1-2-3 formatie als RB te positioneren. Met zijn aanvallende intenties zou hij in afwisseling met Florian Josefzoon ervoor kunnen zorgen dat Alphonso Davies zal moeten kiezen welke man hij af gaat dekken, en zou hij zich alleen op de counter met de Canadese aanval kunnen bemoeien, daar de fysiek sterke en pijlsnelle rechter centrale verdediger Myenty Abena hem onschadelijk zal maken. Echter is de kans groot dat Abena zijn handen vol zal hebben aan Lille OSC spits, Jonathan David. Maar dan is er nog altijd captain Ryan Donk als extra slot op de deur.


De WK Kwalificatie wedstrijd Canada - Suriname wordt op 9 Juni, 2021, om 3:05 uur gespeeld in het Toyota Park, Bridgeview, Chicago, Illinois.

129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page