top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

''Bondscoach Suriname U17 bevestigt versterkingen uit de diaspora van Ajax en FC Utrecht''

Bijgewerkt op: 30 jan.
Januari 29, 2023Na bekendmaking van de selectie van Mexico voor het trainingskamp voor het U17-kampioenschap van 2023 dat in Guatemala wordt gespeeld, heeft nu ook de bondscoach van de Natio-U17 een tipje van de sluier opgelicht over zijn selectie.Het gerucht over versterkingen uit de diaspora, dat overigens niet door de Surinaamse Voetbalbond zelf naar buiten werd gebracht, blijkt te kloppen. Naar verwachting gaat het om tien spelers die in twee groepen op verschillende data moeten aankomen in Suriname, waarvan de eerste op 2 februari en de tweede groep op 5 februari. Dit vanwege clubverplichtingen. Namen worden door trainer Aldrin de Baas hierbij niet genoemd, wel heeft de oefenmeester bevestigd dat het om spelers van Ajax en FC Utrecht gaat.''Wij hebben van één speler al beelden kunnen zien. Hij is een flankspeler en hij doet het goed, aldus De Baas.''Bron: Belfor, A. (2023, 28 januari). Ook U-17 Natio krijgt diaspora versterking. https://keynews.sr/fwd-ook-u-17-natio-krijgt-diaspora-versterking/2023/
Speelschema

Voor de groepsfase, die wordt gespeeld tussen 11 en 16 februari, zullen groepen E en G worden gestationeerd in het Estadio Nacional Doroteo Guamuch Flores in Guatemala City, terwijl de groepen F en H gestationeerd zullen worden in het Estadio Pensativo in Antigua. Suriname is ingedeeld in poule H met Haïti, Honduras en El Salvador.

Het speelschema van Suriname is als volgt:


Honduras vs SURINAME – zondag 12 februari – 19:00 uur UTC (02:00 CET) SURINAME vs Haïti – dinsdag 14 februari – 16:00 uur UTC (23:00 CET) El Salvador vs SURINAME – donderdag 16 februari – 16:00 uur UTC (23:00 CET)

De nummers één, twee en drie in elke groep gaan door naar de knock-outfase en voegen zich bij de vier groepswinnaars van de CONCACAF U-17 Men's Qualifiers (CU17Q) 2022:

Bermuda, Dominicaanse Republiek, Nicaragua en Puerto Rico.


Daar zal er een ronde van de laatste 16 teams plaatsvinden op 18 en 19 februari, op beide locaties, gevolgd door de kwartfinales (21 en 22 februari), halve finales (24 februari) en finale (26 februari) in Guatemala City.


Alle wedstrijden in de knock-outfase worden gespeeld in een enkele wedstrijd met directe eliminatie en de vier halve finalisten kwalificeren zich voor de FIFA U17 World Cup Peru 2023.

In de vorige editie van het CONCACAF U17 kampioenschap, gespeeld in Bradenton (Florida), in 2019, won Mexico zijn achtste titel op dit leeftijdsniveau, met een 2-1 overwinning in de finale op de Verenigde Staten.


Alle wedstrijden zijn live op ConcacafGO, met de hoogtepunten van de wedstrijddag op het Concacaf YouTube-kanaal.

805 weergaven0 opmerkingen
bottom of page