top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Als ik eerlijk ben zijn we nog niet klaar voor de Nations League’’

Maart 29, 2022
Na de verloren wedstrijd tegen Thailand (1-0) gaf bondscoach Stanley Menzo aan dat hij met Suriname tegen een goed Thailand heeft gespeeld en dat het duidelijk was waarom Thailand hoger op de FIFA-Wereldranglijst staat dan Suriname.Menzo begon de vriendschappelijke met zijn beoogde basiselftal, maar zag al snel in dat Thailand met een speelwijze aan de wedstrijd begon zoals Menzo graag zou willen spelen met Suriname.

‘’Thailand speelde met veel energie en zette goed druk waardoor wij de bal niet lang in de ploeg konden houden’’
Na de nodige wijzigingen in de rust kreeg Suriname meteen meer grip op de wedstrijd en speelde een sterke tweede helft waar het de nodige kansen creëerde, alleen heeft dit niet geleid tot de gelijkmaker.
‘’Het niveau van de tweede helft is het niveau wat we minimaal moeten nastreven en kijken of we dat in een paar dagen tijd gaan kunnen verhogen. De weinige tijd die we hebben voor aanvang van de wedstrijden in de CONCACAF Nations League moeten we gaan gebruiken om de puntjes op de i te zetten voor dat niveau waar we op dit moment zijn, aldus Menzo in gesprek met het Surinaamse programma Inside Natio.’’
De tweede helft tegen Thailand biedt dan ook een goed perspectief, al vertelt Menzo

dat het elftal op dit moment nog niet klaar is voor de Nations League. Ook staan er de komende periode geen oefenwedstrijden op de planning.
‘’De volgende FIFA-Window is gelijk de Nations League in juni, aldus Menzo.’’
In gesprek met het Surinaamse programma Inside Natio vertelde Brian Tevreden, de technisch adviseur van de Surinaamse Voetbalbond dat hij met trots terug kan kijken op het stukje geschiedenis wat Suriname met de trip (meest verre interland ooit) naar Thailand heeft geschreven. Verder is Tevreden ook complimenteus naar zijn goede relatie waarmee hij in Engeland heeft samengewerkt, deze was verantwoordelijk voor het organisatorische gedeelte van de trip.

‘’Na de Nations League willen we zoveel mogelijk wedstrijden organiseren, zodat de bondscoach meerdere momenten met de spelers heeft, aldus Brian Tevreden.’’


957 weergaven0 opmerkingen
bottom of page